Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Național al Elevilor cere Colegiului BP Hasdeu modificarea regulamentului intern, care excede prevederile naționale din Statutul Elevului, în caz contrar unitatea de învățământ ar putea ajunge într-un proces.

Nu se contestă aspectul uniformei, ci prevederile din regulamentului Colegiului care stipulează obligativitatea purtării uniformei. Potrivit statutului unității de învățământ, elevii sunt obligați să poarte costum școlar în integralitatea sa, iar statutul Elevilor spune că ținuta vestimentară sau lipsa elementelor de identificare nu poate reprezenta un motiv pentru refuzarea accesulu în perimetrul școlii. Este evident că cele două articole prezentate mai sus intră în conflict, iar un asemenea conflict se poate transforma într-unul juridic. Consiliul Elevilor a transmis Colegiului Național BP Hasdeu o somație care se referă la încălcarea unor acte normative de rang superior și în consecință aceștia trebuie să revizuiască prevederile neconforme în termen de 30 de zile, în caz contrat, regulamentele școlare vor fi atacate în instanța de contecios administrativ, pentru anularea acestora.

CITEȘTE ȘI: Tânăr militar mort într-un accident rutier produs în Capitală

O situație identică este regăsită și la Colegiul Național Alexandru Vlahuță din Râmnicu Sărat, unde conducerea unității de învățământ îi obligă pe elevi, chiar dacă părinții au sau nu bani, să cumpere și să poarte uniformă școlară. Ca și în cazul Colegiului Național BP Hasdeu și Colegiul Național Alexandru Vlahuță are în regulament o serie de sancțiuni ce pot începe de la un avertisment și anunțarea familiei până la exmatriculare. 

 

Online acum

Avem 17 vizitatori și nici un membru online