Write comment (0 Comments)

Ieri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 percheziții domiciliare la mai multe locații din județul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor.

Write comment (0 Comments)

Consiliul Județean Buzău va avea, în acest an, un buget mai mic față de anii precedenți, motiv pentru care conducerea județului anunță că nu va mai demara alte proiecte de infrastructură, altele decât cele aflate în derulare.

Write comment (0 Comments)

Senatoarea PSD Liliana Sbîrnea a criticat, joi, actuala coaliție de guvernare, pe care o acuză, că ar folosi discreționar „Planul Național de Reziliență și Reconstrucție” doar pentru a-și onora sponsorii și susținătorii în detrimentul dezvoltării României.

Write comment (0 Comments)

După un raport al autorităților europene cu privire la problemele cauzate de vaccinul AstraZeneca, respectiv favorizarea apariției trombozelor, care, în cele mai multe cazuri sunt fatale, autoritățile din România nu au luat nicio decizie în privința vaccinări cu acest vaccin ucigaș, ba chiar, îi încurajează pe români să continue campania de vaccinare inclusiv cu AstraZeneca.

Write comment (0 Comments)

Senatorul râmnicean Liliana Sbîrnea speră că fondurile atrase de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, întors de două ori la rectificări, să se îndrepte și către educație. Recent, reprezentanții Guvernului au prezentat în Paralment situația negocierilor cu UE privitoare la atragerea fondurilor necesare revenirii economice de după Coronavirus. Sbîrnea este totuși sceptică în privința modului în care vor fi cheltuiți banii alocați pentru sectorul educațional din țara noastră.

Write comment (0 Comments)

Liberalii sunt îngrijorați de scăderea Partidului Național Liberal (PNL) în sondaje. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că tot mai mulți liberali din țară îi reproșează premierului Florin Cîțu că nu ține cont de îngrijorările și revoltele din țară, iar lucrul acesta duce partidul către prăpastie. Conform unor sondaje interne, partidul condus de Ludovic Orban a pierdut chiar 5 procente în ultimele luni, PNL decontând haosul din sănătate, după instalarea lui Vlad Voiculescu la minister.

Write comment (0 Comments)
Write comment (1 Comment)

Consiliul Județean Buzău a reușit, într-un final, să aloce diferite sume de bani municipiilor, orașelor și comunelor din județ. Banii repartizați provin de la bugetul național și totalizează 27 de milioane de lei.

Write comment (0 Comments)

În mod tradițional, Guvernul acorda o zi liberă suplimentară când o sărbătoare legală pica marțea sau joia, pentru a forma o minivacanță, condiția fiind recuperarea acelei zile prin program prelungit, decis la nivelul fiecărei instituții. O astfel de decizie era așteptată și pentru data de 31 mai, ca să se creeze punte cu Ziua Copilului, având în vedere că ziua de 1 iunie, care este liberă, pica într-o marți. Guvernul nu ar avea, însă, planuri să ia o asemenea hotărâre.

Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)

Pensiile nu vor crește „ad hoc”, iar cele speciale vor fi modificate în măsura în care Constituția o permite. Vârsta de pensionare și stagiul de cotizare se vor schimba, iar cheltuielile cu salariile vor fi înghetate la nivelul anului 2019. Bonusurile în sistemul de stat vor fi legate de performanță. Prevederile sunt cuprinse în setul de angajamente asumate de Guvern pentru PNRR. Potrivit documentului consultat de HotNews.ro, executivul va opera și în domeniul fiscal.

Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)

"Dragii mei,
În această săptămână, am avut onoarea ca, în calitate de membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului, alături de președintele Senatului, doamna Anca Dragu, Secretarul adjunct al NATO, domnul Mircea Geoană, reprezentanți ai Ambasadei SUA în România, ai Bazei Militare 99 Deveselu, Ministerului Apărării Naționale, Afacerilor Externe, Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO, Administrației Prezidențială, președintele Camerei Deputaților, colegi senatori și deputați din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și pentru Politică Externă, să iau parte la Conferința aniversară pentru marcarea a 5 ani de la certificarea capacității operaționale a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore din România.

Write comment (0 Comments)

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, în cadrul unor declaraţii de presă, că există parlamentari care pe de o parte fac legi în România şi pe de altă parte nu respectă legislaţia în vigoare, instigând chiar la nerespectarea legii.

Write comment (0 Comments)

Puțini își mai amintesc poate despre rolul unui reprezentant al Comisiei Europene, domnul Carsten Rasmussen, șeful Unității România din cadrul DG Regio, care, în 2019, a vizitat mai multe zone istorice din țara noastră: Oltenia, Bihor, Cluj și Iași și a lansat ideea că ar fi bine să fie trecute de la Autoritățile de Implementare Managerială în coordonarea Agențiilor de Dezvoltare Regională. Poate și mai puțini știu că, în anul 2020, Guvernul Orban a trecut această obligație din sarcina Ministerului Dezvoltării în sarcina Ministerului Fondurilor Europene. Domnul Marcel Boloș, fost Ministru PNL al Fondurilor Europene, a fost unul dintre cei care a admis atunci utilitatea și beneficiile acestei propuneri. Sosirea lui Cristian Ghinea la șefia Ministerului Fondurilor Europene, rebranduit în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a însemnat blocarea definitivă a acestui proiect, care ar fi adus posibilități clare de dezvoltare regională.

Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)

După trei încercări ratate de a-și face o televiune cu profil medical, parlamentarul de Buzău Vlad Pufu, ex directorul general adjunct al B1TV, Vlad Pufu, a reușit, în anul 2017, să pună pe picioare bazele unei televiuni cu profil medical. Vorbim despre postul de televiziune Medika TV, pentru care CNA a acordat, pe 27 aprilie 2017, licența pentru funcționare, după o serie de două încercări ratate.

Write comment (0 Comments)

Conform unui raport al autorităților buzoiene, primăria Buzău, condusă de pesedistul Constantin Toma, unul dintre cei mai neprofesioniști edili ai municipiului din ultima perioadă, datorită nenumăratelor controverse care îl înconjoară, a îndatorat buzoienii, până în 2020, cu 35 de milioane de euro.

Write comment (1 Comment)

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că Guvernul și-a propus să „elimine acele voci care mai există” impotriva vaccinării. Șeful executivului afirmă că „orice voce care subminează campania de vaccinare, subminează efortul nostru de a reveni la normalitate cât mai curând”.

Write comment (0 Comments)

Decizia primarului municipiului Buzău de a îndepărta transportatorii privați din oraș, face ca acum, la mai bine de 3 ani de la această idee, să se plătească sume uriașe de bani. Concret, Primăria Buzău va plăti, din banii buzoienilor, pentru lipsa de viziune a decidenților. Aproximativ 2 miliarde de lei vechi vor fi plătiți către firmele care transportau călători pe linia 5.

Write comment (0 Comments)

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 90 vizitatori și nici un membru online